Oliivid ja meie rakud

oliivid ja rakud
Kõik teavad, et kõrgkvaliteetne oliiviõli on supertoit meie rakkudele, aga kas teadsid, et Kreeta oliivid sisaldavad 60-70% vett? Nagu inimese kehagi. Milline kooskõla!
Mida rohkem oliivist teada saan, seda enam imestan ja vaimustun.

Alates hetkest, mil oliivid satuvad koos lehtedega tsentrifuugi, kus lehti eraldatakse ja oliive pestakse korralikult läbi, kuni hetkeni, mil saab värsket oliivimahla Agurelio't kallata, möödub 50 minutit. Neist 35 minutit keerlevad oliivid pudru konsistentsis, et sattuda separaatorisse, mis teeb 3080 pööret. Siis suundub viimasse faasi. Veel 6000 pöörde abil toimub täielik eraldumine veest, mida võib saavutada ainult tänapäeval tänu kaasaegsetele tehnoloogiatele. Vanasti, kui kivipressi toimimiseks kasutati eesli jõudu ja õli tootmisele kulus terve päev, ei olnud võimalik täielikult veest lahti saada, ehk keraamikaanumates hoiti vedelikku, mis koosnes veest ja õlist. Sellisena ei püsi õli kaua - esiteks tuleb see pinnale kuna on veest raskem, teiseks polnud vanasti säilitamise tingimusi nagu täna: ideaalne temperatuur ja tsisternid, kuhu pääseb lämmastik, et vältida õli oksüdatsiooni. Nii säilivad suurepäraselt kvaliteet, kasulikud omadused ja loomulikult algne happesus.

Mida rohkem õlisse hapnikku satub, seda madalam on kvaliteet ja kõrgem happesus. On mõistlik jälgida, et oliiviõli tuleks otse tootjalt. Võib tunduda pisiasjana, aga see on ülitähtis.

Millise oliiviõliga täname meie rakke - tänutäheks tubli töö eest, mida nad teevad 24/7 selle nimel, et me elaks?
• Otse tootjalt
• Külmpressitud
• Ekstra neitsiõli
• Maksimaalselt madala happesusega
• Jälgime tootmise / villimise kuupäeva
• Puhtast piirkonnast (päritolu peab olema märgitud)
• Klaaspudelis või kanistris (saab edaspidi klaaspudelisse ümber kallata)

Videos näeme, kuidas härra Manolis Vassilakis jälgib iga protsessi, kuigi masinad toimivad korralikult. Aga tema on ju kogu selle oliivimaailma suur hing ja peretraditsioonide edasikandja, aastast 1865. Tema oliivisaludes kasvavad üle 2000 a vanad oliivipuud - see on üks saladustest, miks Vassilakis Estate oliiviõli on nii erilise maitsega ja on isegi Kreeka tippkokkade lemmik.

Kommentaarid

Email again:

Eelmine

oliivipuu
November - oliivisaagi kuu

Järgmine

Jaga seda artiklit