Laisk mousaka

mousaka
Klassikaline Mousaka on üks lemmikroogadest, aga selle valmistamine on aeganõudev. Leiutasin alternatiivi, mis on sama maitsev. Lihtne, kiire ja kasulik.
Vaja läheb:
ekstra-väärisoliiviõli 
• 2 keskmist baklažaani
• 400g hakkliha
• 1 pakki Mascarponet või toorjuustu
• 0.5 pakki toidukoort
• 150g riivjuustu
• Paar spl tomatipastat
• 1 sibulat
• Suvikõrvitsat vähem kui baklažaani
• Natuke küüslauku
• Soola, pipart, lemmikmaitseaineid

Lõikame baklažaani kuubikuteks ja praeme ekstra-väärisoliiviõlis. Lisame paprikat ja suvikõrvitsat, segame kokku. Kui köögiviljad on pehmed, lisame sibulat, küüslauku ja mida iganes soovid (maitsetaimed, maitseained).

Lisame hakkliha, segame kokku ja hautame. Lisame pipart ja soola, tomatipastat ning hautame kuni kõik köögiviljad on pehmed.

Laisk "Bechamel" kaste:
Segame Mascarpone või toorjuustu toidukoorega ning lisame riivjuustu. Madalal tulel vaikselt segades peaks tulema korralik paks kaste.

Valame mousaka-segu vormi ning kallame peale kastet. Paneme ahju küpsetama 180C juures kuni kaste on kaunilt kuldpruun.

Võtame ahjust välja, ootame kuni ära jahtub ja puistame peale peterselli. Kui ei jõua ära oodata, siis kuumana ei hoia mousaka vormi, aga maitsev sellegipoolest.

Head isu!

Kommentaarid

Email again:

Eelmine

kreeta kapsa steik
Kreetahõnguline punase kapsa steik

Järgmine

Jaga seda artiklit