Tzatziki kaste ja feta-kõrvitsa pita batzina

Üllatav Kreeta: Tzatziki ja batzina
Tzatziki kastmest teavad kõik, aga on neid, kes pole seda veel ise teinud. Loe edasi
Segada kokku:
  • riivitud kurk (üleliigse vedelikuta)
  • kreeka jogurt
  • küüslauk
  • oliiviõli
  • sool, pipar.
  • soovi korral võib tilli lisada.

Batzina pitaga läheb rohkem aega, aga tulemus on seda väärt.
Läheb vaja:
  • Kõrvits 1kg
  • 2 muna
  • 100ml oliiviõli
  • 350g jahu
  • 350ml piima
  • 500g feta juustu
  • soola, pipart
  • soovi korral oreganot
Puhastame kõrvitsa seemnetest. Puistame oliiviõli, lisame soola ja pipart ning küpsetame 220C juures kuni on pehme.

Koorime kõrvitsapüreed lusikaga ja pigistame välja üleliigset vett. Lisame munad, oliiviõli, oreganot ja segame kokku. Seejärel jahu ja piim, lõpus pool fetast. Kanname taigna küpsetusplaadile, paneme peale ülejäänud feta juustu ja puistame oliiviõli.

Küpsetame 180C juures pool tundi ahju alumisel ja pool tundi ülemisel siinil.

Head isu!

Комментарии

Email again:

Предыдущий

Üllatav Kreeta: lagana leib
Lagana lameleib

Следующий

Üllatav Kreeta: kreeta salat
Kreeta (mitte kreeka!) salat

Поделиться этой статьей